06-01-2013

2008 Geweldig.....

1 van onze koorleden heeft een verslag voor mij gemaakt van het optreden in Vinkenoord.
Ik ben haar erg dankbaar omdat ik daar zelf niet bij was enne........
eigenlijk vind ik het leuk omdat door mede schrijvers deze site nog meer "van en voor ons allemaal" wordt.
Hier haar verslag............
 
Donderdag 20 november 2008 was het weer zover, ons optreden in “Vinkenoord” te Vinkeveen. Buiten hoorden wij al de vrolijke deunen van onze vrolijke muzikanten, de stemming zat er al goed in, Na het regelen van de stoelen kon iedereen zijn plekkie weer op gaan zoeken en konden we beginnen.
            

Wat was het heerlijk om voor zo’n publiek te zingen. De stemming kwam er al vrij snel in hoor. Allerlei vrolijke liedjes maar natuurlijk ook de smartlap, we heten niet voor niets zo toch? Prachtig was het om te zien dat iedereen op aanraden van Joke toch vooral even de zakdoek ging zoeken bij het nummer “aan het strand stil en verlaten”om de tranen te drogen, geweldig toch dat iedereen zo meedoet. Joke, toppie dat je alles altijd zo leuk aan elkaar babbelt.
In de pauze een lekker bakkie koffie of thee met een koekje, prima verzorgd hoor, en toen natuurlijk even bijkletsen en even aan het publiek vragen of ze het naar hun zin hadden, en ja , ze hadden nog geen zin om naar hun kamers te gaan, ze vonden het geweldig. Sterker nog er kwamen steeds meer mensen bij.
                            

Na de pauze gingen we weer vrolijk verder en gingen een aantal mensen uit het publiek proberen te klepperen bij de “Kleppermars”, dat is toch altijd moeilijk dan het lijkt. Ook het “rijtuigie” mocht natuurlijk in Vinkeveen niet ontbreken onder begeleiding van de paardehoefgeluiden van onze Anton.

Bij de “Klok van Arnemuiden”, sprongen onze mannen (en het waren er veel deze keer) op om een luid “Bim Bam”, ten gehore te brengen, prachtig hoor. Spontaan werd er ook door iemand uit het publiek geroepen dat hij in Arnemuiden geboren was.

Wat een verassing dat er ook nog 2 eenzame pieten op kwamen treden.
Wat een vondst en weer super gedaan hoor jongens

Ook onze boerinnekes, Hinke en Guus waren weer geweldig, toppie met die nieuwe pruiken (heb wel vernomen dat ze bloedheet waren) maar ach het is voor het goede doel, en natuurlijk onze Gerrit die weer geweldig als Hannes danste op zijn klompen.
    
Het publiek was intussen aan het genieten van een jenevertje, advocaatje, wijntje of iets anders lekkers en een lekker stukkie kaas en worst. Iedereen zong mee en er werd zelfs een dansje gemaakt, de tijd ging veel te snel voorbij en onder luid applaus werden wij bedankt.
Toen nog even nakletsen met een drankje en wat lekkers en toen weer naar huis terug na een super gezellig avond.
Koorlid LoesGeen opmerkingen:

Een reactie posten