06-01-2013

2009 Kreeg een verslagje.....

van 1 van onze koorleden over ons optreden van 25 juni in Zuiderhof.
 
Donderdag 25 juni 2009 was het zover, ons optreden in “Zuiderhof” te Vinkeveen. Ik had voor deze gelegenheid wat familie meegenomen, konden ze ook eens meegenieten van onze zangkunsten. Buiten hoorden wij al de vrolijke deunen van onze muzikanten, de stemming zat er al goed in, iedereen had zijn plekkie gauw opgezocht en we konden beginnen.
 
Eerst allemaal heerlijke liedjes uit “kun je nog zingen zing dan mee”, nou en dat werd gedaan hoor, hartstikke leuk. Daarna ons prachtige canon, vervolgens werd begonnen met de Amsterdamse liedjes , het thema was tenslotte Amsterdam., de stemming zat er helemaal goed in. Voor de pauze natuurlijk ons mooie “Ankerlied” en even een mooie uitleg van Joke wat voor soort koor wij zijn.
 
In de pauze een lekker drankje met een koekje, prima verzorgd hoor, even buiten een frisse neus halen en even gezellig bijkletsen. Voor Guus en Hinke weinig pauze, zij moesten zich alweer verkleden voor de boerinnendans, lekker warm hè dames? maar weer super gedaan, ook Gerrit op zijn klompen deed natuurlijk weer mee. Vervolgens prachtige liederen over die mooie Westertoren en “Geef mij maar Amsterdam”.
 
Intussen had iedereen zich weer omgekleed voor het klapstuk van de middag “Catootje”, opeens zagen wij een “groene Guus”, top dat je toch altijd weer die koffer met verkleedspullen meeneemt zelfs de bezemsteel ontbrak niet. Theo als Dominee (ook lekker warm) en alle anderen zagen er tip top uit, voor ik het wist zat ik met 3 flessen alcohol op schoot, had ik trek in een borrel? Nee, het was voor Piet, vooral de grote “Heineken”fles doet het altijd weer goed bij het publiek.
 
Vervolgens klonk weer het geluid van de kangaroe, moesten de zakdoeken weer worden gepakt bij “Aan het strand stil en verlaten”, en had Theo zich inmiddels weer in zijn soldatenpak gehezen, geweldig leuk hoor. Toen begonnen de uitsmijters, het einde van ons optreden naderde tenslotte alweer, na het “Kleine cafe aan de haven” zat de stemming er al goed in, vervolgens mocht de polonaise ook niet ontbreken en werd “Bij ons in de Jordaan” ingezet. Als klapper natuurlijk “De klok van Arnemuiden” waarbij onze mannen weer opsprongen voor het “Bim, Bam” en er weer een dansje werd gemaakt.
 
Het was weer een supergezellige middag en de reacties uit het publiek waren weer geweldig, iedereen had genoten, mijn moeder heeft een aantal foto’s gemaakt, geen gemakkelijk opgave want wij waren nogal beweeglijk, hartstikke bedankt ma en vond het super dat je er was en dat je hebt genoten natuurlijk.

koninginnendag
Koorlid Loes de Graaff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten