13-01-2013

2010 Ons optreden in "de Roeping".....

op donderdag 6 mei geschreven door ons koorlid Loes.
 

Na ons spetterend optreden op 30 april 2010 in “De Schakel” te Wilnis was het voor mij op   6 mei 2010 wederom een thuiswedstrijd aangezien wij nu in “De Roeping” een optreden gingen verzorgen, het koste wel even moeite hoor, had van Joke begrepen dat het optreden op 6 mei 2010 een verassing was, laat ik nu deze week door meerdere Wilnissers worden aangesproken hoe leuk ze het allemaal hadden gevonden op 30 april 2010, ik wist toevallig dat enkele van hen ook donderdag aanwezig zouden zijn, het lag op het puntje van mijn tong om te zeggen maar donderdag komen wij weer hoor, maar het is gelukt, ik heb het keurig stilgehouden.

 
Nadat we ons allemaal hadden verzameld en van Joke hadden gehoord in welke volgorde we naar binnen moesten, zochten we gauw allemaal onze stoel op. Bij afwezigheid van Wim nam Piet zijn plekkie weer in, petje af hoor Piet, je hebt het weer super gedaan. Ik had begrepen dat het optreden voor de Christelijke Vrouwenbond zou zijn, maar er waren ook enkele heren aanwezig, zij zaten net voor ons en goed bij stem en tekstvast dat ze waren, alles werd luidkeels meegezongen, ontzettend leuk hoor.
 

Eerst allemaal heerlijke liedjes uit “kun je nog zingen zing dan mee”, leuk dat dit toch bij iedereen herkenbaar is, maar de andere liedjes zoals “Sophietje” en de Amsterdamse liedjes werden ook goed meegezongen. Nadat Joke ook iets had verteld over het “Anker”, zongen wij natuurlijk ook dit prachtige lied. Het refrein werd door iedereen meegezongen, erg mooi hoor.

 
In de pauze een lekker kopje koffie met een koekje en natuurlijk weer even bijkletsen, aangezien ook Catootje weer op het programma stond en de boerinnendans was het ook weer voor iedereen tijd om zich te verkleden,  Hinke en Henny als nieuwe boerin, je deed het geweldig hoor, gauw de pruiken op, jurken en klompen aan,  lekker warm hè dames? Theo als dominee en Guus als heks, wat had ze er weer een werk van gemaakt, helemaal geschminkt en dan die bezem, geweldig.

 
Iedereen zat na de pauze weer in spanning te wachten op het verdere programma, plotseling kwamen de boerinnen de zaal binnen en natuurlijk Hannes op zijn klompen,  de zakdoeken werden tevoorschijn gehaald bij het nummer “aan het strand stil en verlaten”, leuk toch dat iedereen zo meedoet.

 
Toen natuurlijk het klapstuk “Catootje”, maar nu hadden we toch echt een probleem, Piet (onze kastelein) zat dit keer achter de accordeon, wie moest hem nu vervangen, gelukkig was 1 van de heren uit het publiek bereid om deze taak op zich te nemen, en hij deed het geweldig hoor, iedereen heeft ontzettend gelachen, helemaal toen  “groen geschminckte Guus” binnenkwam met bezemsteel en rotte tanden. 
 
Het eind van ons optreden naderde alweer, na het “Kleine cafe aan de haven” zat de stemming er helemaal goed in.
 
Het was weer een supergezellige middag en de reacties uit het publiek waren weer geweldig, iedereen had genoten, wij werden hartelijk bedankt en Joke kreeg een donatie voor het “Anker”, geweldig bedankt hoor op naar het volgende optreden. 

 
Koorlid Loes de Graaff
 
Loes meid ik ben trots op je dat je dit verslag toch weer heb weten te maken voor me. Geweldig en hartstikke bedankt hoor!!!
 
Hier een kleine foto impressie van dit optreden.
 
Click to play this Smilebox greeting: 6 mei
Create your own greeting - Powered by Smilebox
This free digital greeting created with Smilebox
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten